Despre
Liste de activități
Sign up
1

Resilience- Focusing on Strengths during Challenges

Aderă
Prezentare generalăInsigne

Resilience- Focusing on Strengths during Challenges

Aderă

Conținut

Υπάρχουν σίγουρα κάποιες στιγμές που μπορεί να αντιμετωπίζουμε διάφορες προκλήσεις στην ζωή μας. Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να τοποθετούνται στο εργασιακό μας περιβάλλον, μπορεί όμως να υπάρχουν στην προσωπική μας ζωή, στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους ή να αποτελούν επακόλουθα των πολλαπλών ρόλων και υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις αποτελεσματικά και παραμένοντας ταυτόχρονα ήρεμοι; Είναι δυνατόν να μην μας επηρεάζουν σημαντικά οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής μας; Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Σε αυτή την δραστηριότητα οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως μπορούν να παραμένουν ήρεμοι και να ξεπερνούν τις προκλήσεις χρησιμοποιώντας ως μοναδικό εργαλείο τα δυνατά τους σημεία!

Obțineți insigna de activitate

Resilience- Focusing on Strengths during Challenges Obțineți această insignă

Το άτομο που κατέχει αυτό το σήμα είναι σε θέση να εντοπίζει τα δυνατά του σημεία και να τα χρησιμοποιεί σε δύσκολες στιγμές της ζωής του.

Η χρήση των δυνατών μας σημείων δημιουργεί ανθεκτικότητα και μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Με βάση τα παρακάτω βήματα μπορούμε να δομήσουμε μία διαδικασία αναστοχασμού και δημιουργίας πλάνου σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δεξιότητες που ήδη κατέχουμε και όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε σε εξαιρετικό βαθμό ώστε να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

1. Προσδιόρισε τα δυνατά σου σημεία - Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς και να συντάξεις έναν κατάλογο με τα δυνατά σου σημεία. Θα μπορούσες να το κάνεις μόνος σου, ζητώντας από έναν στενό φίλο, συνάδελφο ή μέλος της οικογένειας να σας βοηθήσει να τα εντοπίσεις. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις διάφορα εργαλεία, όπως η ανάλυση SWOT. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που θα ακολουθήσεις, δημιούρησε έναν κατάλογο με τα κορυφαία δυνατά σου σημεία, καθώς η αναγνώρισή τους είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς.

2. Αναστοχάσου - Αναλογίσου πώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά σου σημεία για να ξεπεράσεις τις προκλήσεις στη ζωή σου. Σκέψου επίσης πώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα δυνατά σου σημεία με νέους και διαφορετικούς τρόπους από ό,τι στο παρελθόν.

3. Βάλε στόχους - Κάνε έναν κατάλογο με τις τρέχουσες προκλήσεις σας και τα δυνατά σημεία που έχεις και θα μπορούσαν να σες βοηθήσουν να προχωρήσεις σε αυτές. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο - μόνο μερικά σαφή βήματα για να συνεχίσεις να προχωράς με τα τρέχοντα καθήκοντα ή τους στόχους σου.

4. Κάνε αυτοαξιολόγηση- Αφού εκτελέσεις το σχέδιό σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις την εμπειρία σου εστιάζοντας στα δυνατά σου σημεία. Γράψε για την εμπειρία σου, συμπεριλαμβανομένου του τι έμαθες και πώς αισθάνθηκες. Όρισε περισσότερους στόχους για να συνεχίσεις να εργάζεσαι με βάση τα δυνατά σου σημεία. Αν κάτι δεν λειτούργησε τόσο καλά, βρες τρόπο να το αλλάξεις ώστε να είναι χρήσιμο.

You have to finish all tasks to get the badge
Tasks
Task no.1
Evidence verified by: un organizator al activității
Για να κερδίσεις αυτό το σήμα χρειάζεται:
1.Να γράψεις μία λίστα με τα δυνατά σου σημεία όπως επίσης να μας πεις και ποια μέθοδο ακολούθησες για την αναγνώριση τους.
Task no.2
Evidence verified by: un organizator al activității
2. Να μας στείλεις το πλάνο που έφτιαξες για το τρόπο που μπορούν τα θετικά σου στοιχεία να σε βοηθήσουν στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζεις.
Task no.3
Evidence verified by: un organizator al activității
3.Μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας! Σου άρεσε η διαδικασία; Πιστεύεις ότι σε βοήθησε να πετύχεις τον στόχο σου;

Skills

EntreComp
#Be resilient
ESCO
#be flexible
EntreComp
#Identify your strengths and weaknesses
ESCO
#accept challenges
ESCO
#adapt to challenging work circumstances
ESCO
#react calmly in stressful situations
ESCO
#think critically
EntreComp
#Define problems
ESCO
#problem solve
ESCO
#conflict resolution
ESCO
#apply self-control
Dezvoltare personala
Adăugat la lista de redare (1)
Time to complete: 1oră
Share:

Organizatori

Thessaloniki city of learning

Used in playlists

Ευελιξία - Προσαρμοστικότητα
Thessaloniki city of learning
Badgecraft găzduiește această platformă și o dezvoltă împreună cu organizații educaționale de top. Programul Uniunii Europene Erasmus+ a acordat cofinanțare pentru construirea primei versiuni a acestei platforme. Contactați support@badgecraft.eu.
Platformă
Schimbați într-o altă limbă:
Cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene
AcasăHartăActivitățiListe de activități